Find us on

Language Switcher Fallback

European Fisheries Control Agency

You are here

Célok és stratégia

EN FR DE ES BG CS DA EL ET FI HR HU IT LT LV MT NL PL PT RO SK SL SV

Az Európai Halászati Ellenőrző Hivatal az Európai Unió ügynöksége. Alapító rendeletével összhangban az Európai Halászati Ellenőrző Hivatal (EFCA) célja „a tagállamok által folytatott halászati ellenőrzési és felügyeleti tevékenységek operatív koordinációjának megszervezése, valamint a tagállamok közötti együttműködés támogatása, hogy azok megfelelhessenek a közös halászati politika szabályainak, e szabályok hatékony és egységes alkalmazása érdekében”.

Az ügynökség munkájának hozzáadott értéke abban áll, hogy hozzájárul az egyenlő versenyfeltételek megteremtéséhez az európai halászati ágazatban, biztosítva, hogy mindenki eleget tegyen uniós kötelezettségeinek, illetve az ágazat minden szereplője egyenlő elbánásban részesüljön, bárhol folytatja is tevékenységét. Másodsorban hozzájárul a fenntartható halászathoz azáltal, hogy ösztönzi az érvényben lévő állományvédelmi és gazdálkodási intézkedések betartását, ami a jelenlegi és jövőbeni generációk javát szolgálja.

Az ügynökség, valamint az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség és az Európai Tengerbiztonsági Ügynökség (mindegyikük saját megbízatásának keretében eljárva) együttesen támogatják a nemzeti hatóságokat a partvédelmi feladatok ellátásában.